Palmenkas Hortus Amsterdam

Amsterdam

Hortus Amsterdam

25 juli - 11 aug. 2018

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Met haar rijke historie is de Hortus een oase van rust midden in de drukke stad. Tijdens het Hortus Festival zijn er (gratis) miniconcerten in de tuin, componeerworkshops voor kinderen en twee concerten per dag. Met o.a. Ragazze Quartet, Berlage Saxophone Quartet, Rianne Wilbers, Cora Burggraaf, DoelenEnsemble en Nicole Jordan, Maarten van Veen en natuurlijk het HortusEnsemble.

De planten doen mee
En natuurlijk doen de planten ook mee. Het Hortus Festival geeft rondleidingen rondom het thema leven en dood van planten. Arend Wakker en Joke ’t Hart vertellen de verhalen van de planten en verbinden de concerten met de planten in de tuinen. Miniconcerten en rondleiding zijn gratis voor bezoekers van de tuin. Rondleiding op festivaldagen: 12:30 & 14:30 uur

Dineren
Tijdens het festival kunt u tussen 17:30 en 19:30 terecht in het Hortus Café in de Oranjerie, voor een drie gangen concert-menu a €32,50 excl. drankjes. Graag reserveren via: 020 7025 408 of  buiten kantoor uren op communicatie@dehortus.nl.

De middag- en avondconcerten vinden plaats in de de monumentale Palmenkas. 

Hortus Botanicus Amsterdam
Plantage Middenlaan 2a
1018 DD Amsterdam
www.dehortus.nl

Programma Amsterdam

wo. 25 juli 2018

do. 26 juli 2018

wo. 1 augustus 2018

do. 2 augustus 2018

ma. 6 augustus 2018

do. 9 augustus 2018

Nieuws

Componeren voor kinderen

De Muziekfabriek: componeren doe je zo!

Tijdens het Hortus Festival kun je luisteren naar klassieke muziek tussen de tropische planten, maar ook zelf muziek componeren. Onder leiding van professionele musici ga je al knippend en plakkend aan de slag met het combineren van klassieke -en kindermuziek. Alles mag en alles kan!

Meer

Kaartverkoop gestart

Stapelkorting en VIP-arrangementen

Het programma staat online en de kaartverkoop voor de 15e editie van het Hortus Festival is van start. Op de geheel vernieuwde website kunt u het programma per dag of per locatie bekijken en meteen online kaarten kopen. Nieuw dit jaar zijn de VIP arrangementenen en speciale kaarten voor jongeren t/m 15 jaar. 

Meer