De oranjerie in Hortus botanicus Leiden

Leiden

Hortus botanicus Leiden

25 juli - 11 aug. 2018

De Hortus botanicus Leiden ligt verscholen achter het oudste universiteitsgebouw van Nederland aan het Rapenburg. Het is de oudste botanische tuin van Nederland. Op festivaldagen zijn er (gratis)miniconcerten in de tuin, componeerworkshops voor kinderen en middag- en avondconcerten. Met o.a. Ragazze Quartet, DoelenEnsemble en sopraan Nicole Jordan, Maarten van Veen, Bobby Mitchell, het Berlage Saxophone Quartet, Rianne Wilbers en natuurlijk het HortusEnsemble.

De planten doen mee
En natuurlijk doen de planten ook mee. Het Hortus Festival geeft rondleidingen rondom het thema leven en dood van planten. Arend Wakker en Joke ’t Hart vertellen de verhalen van de planten en verbinden de concerten met de planten in de tuinen. Miniconcerten en rondleiding zijn gratis voor bezoekers van de tuin. Rondleidingen op festivaldagen start: 12:30 & 14:30 uur

Dineren
Voorafgaand of na afloop van het concert dineren? Het Hortus Grand Café serveert tijdens het festival elke week een wisselend festivalmenu voor €25,-. Dinervouchers koopt u tegelijk met concertkaarten in de ticketshop. 

Bekijk hier alvast het menu
Menu Hortus Festival Leiden 25 & 26 juli
Menu Hortus Festival Leiden 1 & 2 augustus
Menu Hortus Festival Leiden 8 & 9 augustus

Hortus botanicus Leiden
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
ww.hortusleiden.nl

Programma Leiden

wo. 25 juli 2018

do. 26 juli 2018

wo. 1 augustus 2018

do. 2 augustus 2018

wo. 8 augustus 2018

do. 9 augustus 2018

Nieuws

Componeren voor kinderen

De Muziekfabriek: componeren doe je zo!

Tijdens het Hortus Festival kun je luisteren naar klassieke muziek tussen de tropische planten, maar ook zelf muziek componeren. Onder leiding van professionele musici ga je al knippend en plakkend aan de slag met het combineren van klassieke -en kindermuziek. Alles mag en alles kan!

Meer

Kaartverkoop gestart

Stapelkorting en VIP-arrangementen

Het programma staat online en de kaartverkoop voor de 15e editie van het Hortus Festival is van start. Op de geheel vernieuwde website kunt u het programma per dag of per locatie bekijken en meteen online kaarten kopen. Nieuw dit jaar zijn de VIP arrangementenen en speciale kaarten voor jongeren t/m 15 jaar. 

Meer