De oranjerie in Hortus botanicus Leiden

Leiden

Hortus botanicus Leiden

25 juli - 11 aug. 2018

De Hortus botanicus Leiden ligt verscholen achter het oudste universiteitsgebouw van Nederland aan het Rapenburg. Het is de oudste botanische tuin van Nederland. Op festivaldagen zijn er (gratis)miniconcerten in de tuin en middag- en avondconcerten. Met o.a. Ragazze Quartet, DoelenEnsemble en sopraan Nicole Jordan, Maarten van Veen, Bobby Mitchell, het Berlage Saxophone Quartet, Rianne Wilbers en natuurlijk het HortusEnsemble.

De planten doen mee
En natuurlijk doen de planten ook mee. Tijdens het Hortus Festival waren er rondleidingen rondom het thema leven en dood van planten. Arend Wakker en Joke ’t Hart vertelden de verhalen van de planten en verbonden de concerten met de planten in de tuinen.

Hortus botanicus Leiden
Concerten in de Oranjerie
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
ww.hortusleiden.nl

Nieuws

Luisteren / terugluisteren

Hortus Festival op NPO Radio 4

NPO Radio 4​ besteedde drie weken lang aandacht aan Hortus Festival​; interviews, live optredens, een speciale playlist op VPRO Vrije Geluiden en een week lang een lied uit death speaks in het programma Passagio van Lex BohlmeijerHet Doelen Ensemble en Nicole Jordan waren op 30 juli live te gast in het programma Opium op NPO radio 4.

Meer

Programma nog eens nalezen

Alle concerten en informatie in handig overzicht

Voor de bezoekers van het Hortus Festival maken we elk jaar een programmaboek met uitgebreide toelichtingen op werken, componisten en uitvoerenden, alle liedteksten en prachtige afbeeldingen van alle concerten. Wilt u nog eens nalezen of meer weten over uitvoerenden of componisten? Dan kunt u het programmaboekje downloaden als PDF.

Meer